1 Temmuz 2011 Cuma

Copa America'da Kim Var?

Copa America başlamadan resmi kadroların da açıklanmasıyla gözümüzün aşina olduğu veya ilerde sık rastlayacağımız ismleri ve dikkat çekicek bazı takımları buraya not düşmek istedim.Arjantin ile başlıyoruz.

Arjantin

Marcos Rojo:90 doğumlu Spartak Moscow’da oynayan genç sol bek Sergio Batista’nın kadroya aldığı tek orjin sol bek. Sergio Batista garip adam maçlardan önce  Twitter üzerinden ilk 11’ini açıklıyor ve açılış maçında Rojo oynayacak.Daha 21 yaşında yolu Rusya’ya düşen genç oyuncu  için bu turnuva büyük şans.Bakalım beklenen çıkışı yapıp Rusya üzerinden sıcak sulara inebilecek mi?

Lucas Biglia:Arjantin alt yaş gruplarında oynamaya başladığından beri mercek altında olan ve devamlı üstüne koyan bir oyuncu Lucas Biglia.Erken yaşta parlayıp Belçika’ya gitti ve bence Avrupa2nın en underrated oyuncularından.Zaman zaman takımlarımızla ismi geçse de ben ona uygun ligi hep La Liga olarak görmüşümdür.Atletico,Villareal,Valencia,Katarlı Malaga? Orta sahada toparlayıcı özelliği olan,pasör ve türevlerine göre daha mücadelecidir.Şimdilik ilk 11 yolu kapalı olsa da aldığı sürelerde kendini gösterip başarılı olacaktır.

Ever Banega:Avrupa’ya ilk geldiğinde istenileni veremese de yeni yapılanan Valencia’nın en önemli yapı taşlarından 88’li genç oyuncu.Çabuk,sert ,teknik ve çalışkan,her orta sahaya lazım oyunculardan.Sergio Batista onun ilk 11’de başlayacağını açıkladı.Bu sene Valencia’da çok iyi oynadı performansını sürdürecektir.

Ezequiel Lavezzi:O da Avrupa’ya erken gelenlerden.İlk yıllarında forvet pozisyonunda istenileni veremese de Cavani’nin  gelişiyle Walter Mazzari onu sol kanada çekti  ve hem Cavani hem de onu besleyen Lavezzi kariyerlerinin en iyi yılını yaşadılar.Sol kenarda kendini buldu,oyunu çok daha efektif.Sergio Batista görevi Maradona’dan aldığında beri Aguero,Di Maria,Tevez gibi oyunculara rağmen sol kenarda ilk tercihi hep Lavezzi oldu.Zaten  Twitter ‘da açıkladığı 11’de de  oynuyor.

Tabi herkesin bildiği;Messi,Aguero,Tevez,Higuain,Di Maria,Cambiasso,Mascherano ve tabi ki Pastore gibi isimler Arjantin’in en tehlikeli ve performansları en merak edilen oyuncuları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder