21 Haziran 2011 Salı

Yeni Sezon Yapılanması


Okuldu,stajdı,şirketti derken bloğa baya bir ara verdik ki bu beni çok üzüyor.Kendime vakit yaratamıtorum ki  ilham denen kevaşenin omuzlarıma oturmasını bekleyeyim.Fakat bu kadar ara yeterli,ufak da olsa bir yerlerden başlamak gerekiyor tekrardan.Neyse daha fazla uzatmadan başlayalım.

Çok zor geçen Galatasaray final serisinin hemen ardından yeni sezon yapılanmasına başladı Fenerbahçe Ülker.Sözleşmeleri biten Lavrinovic,Sean May ve Saras önümüzdeki sezon takımda olmayacak.Beni çok büyük hayal kırıklığına uğratmasına rağmen Saras’ın gidişine çok üzüleceğim ve onu özleyeceğim sanırım. Diğer yabancılar (Ukic,Tomas,Vidmar)takımda kalmaya devam edecekler.Kinsey’nin durumu henüz belli değil.Gist ,Bogdanovic  ve olası yabancı guard transferinden  sonra yabancı sayısı 6’ya çıkıyor,büyük ihtimalle gider.Taratarla olan karşılıklı sevgisi,yıldırıcı savunması ve enerjisiyle sadece Euroleague maçlarında oynama şartıyla  takımda kalabilir ama daha önce denenmiş ve başarılı olunanamış bir formül bu,ihtimal vermiyorum.

Yeni transferlerle devamedelim.Önce Bogdabovic;Hırvat jenerasyonunun son yıldız adayı olarak gösteriliyor.Marko Tomas’ın Cibona’dan ayrılışından sonra liderlik rolü ona verildi.Düşük bütçeli vasat takım Ciboana’da çok iyi bir sezon geçirip,rolünün hakkını verdi.Öncelikle çok keskin bir şutör ve kendi pozisyonunu çok rahat hazırlayıp potaya giden bir isim Bogdanovic. Hücumdaki bütün yeteneklerine rağmen savunma yönü zayıf ve  boyuna oranla az ribaunda katkısı veriyor.Selefi Marko Tomas’a benzetiliyor fakat Tomas ona kıyasla daha komple bir oyuncu.Bogdanovic’in yaşının da genç olması sebebiyle mutlaka evrileceğini düşünüyorum.Koç’un devamlı üstüne bastığı ’’biz savunma takımıyız’’  savından yola çıkarsak Bogdanovic’in de mutlaka sisteme ayak uydurması gerekiyor.Aksi takdirde sistem bozulmaya uğrayabilir.Eğer bu dediğim evrim gerçekleşirse Bogdanovic uzun yıllar boyunca Fenerbahçe’ye çok faydalı olabilir.Bu arada drafta giren Bogdanovic’in 2.tur orta sıralardan seçilmesi bekleniyor.


Gelelim Gist’e; Uzun yıllar 4 numarasız oynadı Fenerbahçe Ülker,Mirsad’la kapatılmaya çalışıldı ama savunmada hep sorun oldu.Hemen hemen hareketli her 4 numara sorun yarattı ve nice vasat oyuncular kariyer maçlarını oynadılar. Gist’in transferi en çok bu noktada önem taşıyor.Uçan kaçan bir oyuncu olan Gist geçen sene Partizan’dayken Youtube’baya bir malzeme çıkardı smaçlarıyla.Orta seviyede bir şutu da sahip Gist,sakatlıktan çıkan iyi bir Mirsad ile orayı kapatacaklarını düşünüyorum.Tabi Gist’i sistem içine dahil etmek  gerek ki bu da Spahija’nın becerisine kalıyor.Ayrıca Gist herkesin bildiği gibi Adana doğumlu fakat yerli statüsünde oynama veya T.C. vatandaşı olma gibi bir durum söz konusu değil.İkisi de hayırlı olsunlar.


Yabancı guard transferinde ise ortada bir sürü isim dolanıyor.McCalebb,Prigioni,Huertas,Papaloukas hatta lokavt olursa NBA’den bile ouncu geleceği söyleniyor.Fakat daha mütevazi bir isim gelceği yönünde de haberler var,benim tahminim de bu yönde.
Şimdilik transferlere değindik,en kısa zamanda yazının devamı olarak mevcut takıma ve yeni sezon hedeflerini yazacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder