17 Temmuz 2012 Salı

Pescara'yı Harcadılar Matmazel



 Pescara çılgın hocası Zeman ve  onun çılgın hücum taktiğiyle  2011-2012 sezonunda Seri B’de tam 90 gol atarak şampiyon oldu. 90 golün Seri B gibi bir lig için oldukça fazla olduğunu söylemeye gerek yok ama Pescara’dan sonra ligde en fazla gol atan takımın 60 golü var.Pescara için Hollanda takımı zihniyetine sahip İtalyan takımı diyebirliz.Arka tarafı tamamen boşverip  şuursuzca hücum ediyorlar ki geçen sezon 55 gol yediler.Klasik Zeman takımı zaten 55 gol yiyip şampiyon olan bir başka takım göremezsiniz.


 Zeman’ın Pescara’sı artık Seria A’da ama Zeman yok,o çılgın hücum sistemini artık Roma’da oynatacak.Fakat Pescara’nın tek kaybı Zeman değil.90 golün mimarları olan en iyi 3 oyuncularını da kaybettiler.Seri B’de 28 golle gol kralı olan ve Pescara’da kiralık oynayan 90’lı Ciro İmmoble önce yuvasu Juventus’a oradan da İtalaya’daki saçma bonservis ortaklığı sistemiyle Genoa’ya geçti.Büyük potansiyelli ve çok iyi bir golcü İmmoble,Juventus onu önümüzde seneler için iyi bir tatırım olarak görüyor.Önümüzdeki sezon Genoa’yı ayrı bir gözle izlemekte fayda var.
Pescara’nın diğer bir kaybı da gene İmmole gibi kiralık oynayan Lorenzo İnsigne oldu.Geçen sene 14 asist yapıp 18 gol attı İnsgine,henüz 91’li ve kiralık geldiği Napoli’ye geri döndü. Pescara’da ileri üçlünün solunda oynuyordu İnsigne.O da İmmoble gibi müthiş yetenekli İtalyanlar ona İl Messi Dell'Adriatico yani Adriyatikli Messi diyormuş,ben  de tarzını selefi Lavezzi’ye benzettim.Lavezzi’nin Psg’ye satılmasında sonra onu yerinde onun yerine oynayacaktır İnsigne.

Pescara’nın son ve en büyük kaybıysa altyapıdan yetiştirdikleri 92’li ve PSG’ye sattıkları ‘’Yeni Pirlo’’ Marco Verratti oldu.Gerçekten de oyun stili Pirlo’ya çok benziyor,onun gibi oyunu geriden kurabiliyor ve gene Pirlo gibi ceza sahasına çok ince toplar atabiliyor.FM oynayanlar çoğu Verratti’yi takımına almıştır heralde,FM’de tam bir istatistik canavarı. Aşağıdaki video da Verrati’nin yeteneklerinden bir kesit.


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder