2 Haziran 2012 Cumartesi

Euro 2012'de Kimler Var




Her turnuvada olduğu gibi Euro 2012'nin de parlayanları ve hayal kırıklıkları olacaktır.Daha önce  beğendiğim veya performansını merak ettiğim bazı oyuncuları yazacağım.Euro 2012 boyunca bloğu güncel tutmayı planlıyorum,inşallah başarırım. 

Jakub Blaszczykowski (1985)





Blaszczykowski’yi  okuması da yazması da zor kısaca Kuba. Dortmund ile üst üste 2 sene gelen şampiyonluklarda  büyük pay sahibi oldu Kuba ama kuşkusuz kariyerinin en iyi sezonunu geçen sene yaşadı.Polonya turnuvada favori olmasa da diğer 3 gruba nispeten daha kolay bir grupta mücadele edecek.Rusya gruptaki diğer takımlara göre ağır basıyor.Çek Cumhuriyeti,Yunanistan ve Polanya’nın ikincilik için yarışacağını düşünüyorum. Kuba,ev sahiplerinden Polonya’nın bu yarışta Dortmund’dan arkadaşı Lewandowski  ile birlikte en güvendiği isim.



Andriy Yarmolenko (1989)




Ev sahiplerinden Ukrayna’nın son dönemde Milevskiy’den sonra yetiştirdiği en iyi oyuncuve turnuvada en çok güvendiği oyuncu.1.89’luk boyuna rağmen gayet iyi bileklere  sahip,fizik olarak kuvvetli,her iki kanatta da oynabilen bir oyuncu Yarmolenko.Solak olmasına rağmen  Dynamo Kiev’deki hocası Yuri Semin ters ayakla içeri katedebilmesi için onu genelde sağ kanatta kullanıyor.Ukrayna’nın Fransa,İngilter ve İsveçli grupta ev sahibi olmasına rağmen işi zor fakat Yarmolenko,Milevskiy gibi oyuncuları izlemek keyifli olacak.

 
Nelson Oliviera (1991)





Portekiz her zaman çok iyi hücum kanatları ve orta sahası olmasına rağmen  Nuno Gomes’den sonra bir türlü iyi bir forvet oyuncusu çıkaramadı.İlk parladığında Postiga’ya güvendiler olmadı,Brezilyalı Liedson’u Portekiz vatandaşı yapıp oynattılar o da olmadı,Almeida malum sadece kafaya çıkıyor.3-1 kazandığımız hazırlık maçında da görüldü ki; bir kanadında Ronaldo bir kanadında Nani olan takım bile iyi bir forvet oyuncusuna ihtiyaç duyuyor.Bu yüzden Nelson Oliviera Portekiz futbolu için büyük önem taşıyor.Asıl patlamasını 2011’de Kolombiya U-20 Dünya Şampiyonası’nda  gerçekleştrdi.Uzun boyuna rağmen gayet iyi top sürebiliyor ve çok iyi bir bitirici.Bu turnuvada istediği süreleri alıp beklenen çıkışı göstermeyebilir ama ilerisi için Portekiz en büyük silahlarından olacaktır.

 
Rasmus Elm (1998)


 
 
Elm biraderlerin en küçüğü ve en yeteneklisi olan Rasmus Elm geçen sezon AZ Alkmaar’da çok başarılı bir sezon geçirdi.Orta sahada oyunun her iki yanını da oynama becerisine sahip olsa da ofansif yönü ağır basan bir oyuncu.Tam bir 10 numara olmasa da iyi bir oyun kurucu diyebiliriz Rasmus Elm için.Çok iyi bir sağ ayağa sahip,turnuvanın en iyi frikik atan oyuncularından biri.İbrahimovic,Toivonen gibi oyunculara rağmen İsveç’in grupta işi zor.Özellikle Fransa ve İngiltere’ye karşı katı bir orta saha ve yedek oturan bir Rasmus Elm görebiliriz.

 Alan Dazagoev (1990)




Tam anlamıyla klasik bir 10 numara  Alan Dzagoev.Henüz 90’lı olmasına rağmen CSKA Moskova’ya geldiğinden beri  her sezon 20 maçın üzerinde oynadı ve toplamda 100’den fazla maçta forma giydi. Özetle genç yaşına rağmen gayet tecrübeli bir oyuncu.Tıpkı Rasmus Elm gibi o tam bir duran top ustası.Ruslar diğer 3 gruba nazaran kendileri için daha kolay bir gruptalar ve bence grubun favorisiler.Dzagoev organizatörlüğünde Arshavin,Kerzhakov,Zhirkov,Shirikov,Pavlyuchenko ve Pogrebnyak  gibi çok  iyi hücum oyunculardan oluşan bir Rusya izleyeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder