19 Mart 2011 Cumartesi

Galatasaray 2-1 Fenerbahçe

Müthiş destekleyen seyircisiyle maça çok baskılı başladı Galatasaray.Oyuncular arzuluydu ve çabucak gol bulmak istiyorlardı.Aykut Kocaman’ın kapı önüne sözleşmesini eline verip koyduğu Kazım belli ki çok motiveydi yaptığı hücum presi ve dönen topu takip etmesi sonucu eski takımın a golünü attı ve bu gol Galatasaray için itici güç oldu.Fenerbahçe’li oyuncular Ali Sami Yen’in arabesk atmosferinden Arena’ya geçince bir afallama durumu oluştuğunu söyleyebiliriz.Sahada hiç bir şey yapamıyorlardı ve devamlı Galatasaray hücum ediyordu.İlk 25 dakika Galatasaray 2-0’ı hatta 3-0’ı bulabilirdi.Dürüst olmak gerekirse ben maçın dönemeyeceğini ve farka gideveğini düşünüyordum.

İlk yarının sonlarına doğru Gökhan’ın bindirmesiyle hafiften toparlanan Fenerbahçe 2. yarıya daha iyi çıkacağının sinyallerini verdi.Yarı-sakat Selçuk’un müthiş top kayıpları ve sarı kartı onu Baroni yerine oyundan çıkan oyuncu yapmıştı.Semih’in girişi doğru hamleydi ki etkisini gösteriyordu.ilerde top tutmaya başlamıştı Fenerbahçe.Baroni’nin yanına Topuz’un geçmesi,Özer’in hücumda değil  savunmada gayretli olmasıyla Fenerbahçe Galatasaray’ı geriye yaslamıştı fakat pozisyon yoktu.Fenerbahçe’nin bu atakları Galatasaray’ı zorlamamıştı.İlk 20 dakika hariç etkisiz olam Kazım ve solda Gökhan’ı maç boyunca  hiç zorlayamayan Stancu’nun hücumda ve kontra ataklarda etkili olamaması,ilerde tüm yükü Baros’a bırakıyordu.İlerde Baros’un etkinliğine rağmen Galatasaray 2. Gol tehdidi yaratamıyordu.
Maç içindeki itişmelerden çıkan gerginlik,Kazım’ın hareketleri ve taraftarın attığı maddeler Fenerbahçe’li futbolcular için itici güç olduğunu düşünüyorum.Sadece dünkü maç için değil genel bir durum bu gergin olan,kavgaya doğru süreklenen,itiş-kakışın olduğu her maçtan Fenerbahçe avantajlı çıkar.Bu iyi bir özellik mi bilmiyorum ama bizim oyuncuların bu durumlarda saha içinde inanılmaz motive olduğu ortada.
Maçın son yarım saatine istekli giren Fenerbahçe’de Stoch hamlesi yapılması gerekiyordu fakat Ayjut Hoca henüz bu hamleyi düşünmemişti.Niang’ın sakatlanması yle Stoch oyunu girdi ve 2. Yarının en iyisi Andre Santos’la beraber sol kanadı maç başından beri ilk defa etkin kıldılar ve oradan etkili oldular.

Alex’in ceza sahası içine müthiş servisi Hakan Balta’nın Semih’i kaçırması golü getirdi.Bu dakikdan sonra fenerbahçe geriye yaslanmadı ve 2. golü aradı.Yeni evindeki ilk maçta ezeli rakibini yenmek isteyen Galatasaray da 2. Gol için yükleniyordu.Arda’nın girişi kanatları hareketlendirmişti.İki takımda saldırınca iş rus ruletine döndü.Son 10 dakika Alex liderliği ve takımı itmesi Fenerbahçe için önemliydi neredeyse hemen her oyuncu ortaya karakter koydu.Alex’in attığı golde(Trezeguet,Nistelrooy,Raul gibi oyuncuların yapabildiği bir son vuruşla)ceza sahası içinde 5 Fenerbahçe’linin oluşu da bunu açıkça ortaya koyuyor.
Özetle;Galatasaray’ı yeni stadında,o müthiş atmosferde,bmaçın büyük bölümünü kötü oynayarak yenmek müthiş bir başarıdır.Futbolculara, Aykut Hoca’nın ekibine,plastik fanus-kafeste takımı destekleyen emektar taraftara ve tabi ki Alex’e teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder