5 Nisan 2013 Cuma

Fenerbahçe 2 - 0 Lazio


Fenerbahçe bu sezon liderliği garantileyip yedek ağırlıklı çıktığı Mönchengladbach maçı hariç oynadğı Avrupa maçlarının hemen hepsinde sabırlı ve oyunu tutarak oynadı.Süper Lig'de pozisyon kısırlığına dönüşen bu oyun anlayışı Fenerbahçe'ye az pozisyon vererek ve az gol yiyerek Avrupa'da çeyrek finale kadar getirdi.88 dakika 10 kişi oynanan Bate maçı hariç bütün deplesmanlardan galibiyet çıkardı bu oyun yapısıyla.Rakip Lazio'nun da en kuvvetli yanının orta sahası olduğu düşünülünce ilk başta iki ayaklı bu eşlemenin anahtarının orta saha olduğunu söylemek yanlış olmazdı.Fakat rövanşın her ne kadar seyircisiz olsa da İtalya'da olması ve Lazio'nun eksikleri olduğu düşünüldüğünde Fenerbahçe'nin alışık olduğu oyunu yerine tempoyu artırıp rövanş için avantajlı bir skor elde etmesi gerekiyordu.


Zaten Fenerbahçe de bunun bilincinde istekli başladı ama iyi yerleşen ve tüm açıkları kapayan İtalyanlar Fenerbahçe'ye oyunu Lazio yarı sahasında oynama ve pozisyona girme imkanı vermediler.Topal-Raul-Cristian üçlüsü orta sahada topa hakimdi fakat etkili alanda bir türlü topu öndeki üçlü ile buluşturamadılar.Ortadaki üçlünün al-verlerinden poziyon üretemeyen Fenerbahçe bekleri çıkartarak kanatları kullanmayı denedi fakat sağda Candreva solda da Lucic hem koridorları iyi kapattılar hem de sıkça ileri çıkarak Gökhan ve Ziegler'i rahatsız ettiler.Kuyt ve Sow'un geriye gelip atak başlatma çabaları da başarısız kalınca Fenerbahçe ilk yarıyı sadece bir pozisyonla tamamladı.


İkinci yarının hemen başında 20 yaşındaki Onazi'nin atılması hem Lazio'nun direncini kırdı hem de Fenerbahçe'yi cesaretlendirdi.Özellikle 60.dakikadan sonra pas temposunu artırdı ve oyunu iyice tek kaleye çevirdi.Tam bu dakikalarda gelen Topal-Caner ve Cristian-Salih değişikliği ile Fenerbahçe daha fazla dikine oynamaya başladı ve artan baskı peşinden penaltıyı getirdi.Kırmızı kartın üstüne penaltıdan sonra iyice düşen Lazio'ya karşı son 10 dakikada sahanın Meireles ile en iyi iki isminden olan Kuyt'ın golüyle işi bitirdi Fenerbahçe.İkinci yarı oynanan futbol ve pozisyon vermeden gelen 2-0'lık galibiyet Kadıköy'de taraftarın müthiş bir akşam geçirmesine sebep oldu.Kuyt ve Meireiles çok iyi oynadılar.Özellikle Emre'nin yokluğunda Meireles'in performansı çok önemli.Son haftalarda müthiş formdaki Sow sakatlanmasına rağmen gene çok iyi oynadı.


Caner'e de ayrı değinmek lazım.4 önce Aykut Kocaman onun için bıçak sırtı ne yapacağını kestiremiyoruz demişti.4 gün önce Aksihar maçında yuhalanan Caner gene ne yapacağı kestirilemedi ve hem penaltıyı aldı hem de ikinci golde serbest vuruşu kullanan ve maçı değiştiren adam oldu.

Elbette galibiyetin mimarlarından Aykut Kocaman'ı konuşmak lazım.Çokça eleştirilmesine rağmen kriz ortamından başı dik çıktı ve iyi işler yapmaya devam ediyor.Takımı bulunduğu 3 kupada da yoluna devam ediyor.Takım tarihinde ilk defa Avrupa Kupaları'nda yarı final oynamak üzere belki de final oynayacak ve bu başarı onun.Doğum günün kutlu olsun Aykut Kocaman. 

1 yorum:

  1. 3 kupada yola devam ediyor. Her sezon son ana kadar yarışın içinde kalıyor. Doğru transferler yapıyor. Aykut Kocaman başarılıdır ve uzun yıllar Fenerbahçe'de kalmalıdır.

    YanıtlaSil