4 Ekim 2011 Salı

Yeni Sezon Öncesi Fenerbahçe Ülker

Geçen seneden beri yakamızdan düşmeyen sakatlık belası bu sen başında da devrede.Ukic hazırlık maçlarında yer almadı,Tomas için aralık ayı diyorlar,Mirsad içinse 15 gün dese de Spahija belli bir yaşa gelen Mirsad’ın ne kadar iyi döneceği muamma.Engin’i artık maalesef sakat listesinde bile sayamıyoruz.Tüm bu sakatlıklara rağmen hedef bu sene de F4.
Hem Euroleague’in hem de Beko Basketbol Ligi’nin başlamasına az bir süre kaldı.Avrupa Şampiyonası’ndan bu yana gelişen süreçte Fenerbahçe Ülker birçok turnuvaya katılıp birçok hazırlık maçı yaptı ve bunların çoğunda ışık vermedi.
 Jerrells  Ukıc’in yokluğunda 1.gurad iken çok dağınık bir görüntü çizdi.Takıma hakim değil ve oynatan guard tanımından çok uzak.Fakat Ukic dönünce sezon içinde Jerrells’ın rolü bu olmayacak.Ukic tamamlayan,dinlendiren,gerektiğinde deliciğinden,atletizminden  yararlanılacak ve sene içinde ondan bireysel anlamda gelişim beklenicek.Açıkçası Jerrels için en uygun rol bu gibi dursa da bence F4 hedefi için yanlış bir tercih.Bekleyip ve görmek lazım.Kulübün izlediği politakadüşük profilli oyuncularla takım olgusunu ön plana çıkarmak,bize de destek vermek düşüyor.
Gist üzerine bir şey söylemek için henüz erken. Atletizmi ve ayak çabukluğu geçen senelerde bizde olmayan özelliklerden bu sene bol bol yararlanırız umarım.Kaya bu kadar kötü,Oğuz bu kadar hantalken pota altında Gist ve Mirsad’ın iyi olmasına çok ihtiyaç duyulacak.Vidmar sakatlıktan iyi dönmüş gibi duruyor,zamanla vitesi yukarı çekmesi beklenicek.Şunu söylemek gerekir ki yeni sezon öncesi en zayıf halka pota altı.Mutlaka iyi bir uzun alınmalı diye düşünüyorum.Özellikle EL’deki rakiplerimizin pota altını güçlendirmesiyle (Fischer,Seraphin) işimiz çok zor.
Bojan ise yeni sezonda Emir ile beraber en büyük silah gibi duruyor.Çok skorer,her türlü sayı buluyor ama EL için savunma konusunda zaafı var.Emir’in de savunma yönü yok bu da tüm yükü Ömer’e bırakıyor çünkü Tomas yok.Bu pozisyonda büyük sıkıntı yaşayacağımız ortada.Savunma direncini artıran,pis işleri yapan bir oyuncu takviyesi süper olur. Kinsey hatta Doğuş bu rolü üstlenebilirdi fakat onlar da en büyük rakibe gitti.
Özetle bir uzun bir de savunmacı kısa ile sakatların dönüşü F4 hedefini daha gerçekçi hala getirir.Yeni salonun gelişiyle daha iyi olacağımızı düşünüyorum.Salon demişken Aralık ayına yetişir diyorlar,resim paylaşalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder