4 Nisan 2011 Pazartesi

Fenerbahçe-0-0 Bursaspor

Sakatlıkların Aykut Hoca’yı kadro kurarken sıkıntıya sokacağı belliydi.Sezonun genelinde Niang ve Alex’i önde oynatıp geri kalan tek yabancı hakkını Dia veya Stoch’tan biriyle kullanan Hoca,Emre ve Selçuk’un yokluğunda geriye kalan tek yabancı hakkını Baroni’den kullandı ve Semih’e forma verdi.Biz alışılagelen 4-5-1 beklerken Aykut Hoca 4-3-1-2 ile Semih-Niang forvet hattı ve Özer(sol-iç)Baroni ve Topuz(sağ-iç) ile  orta sahayı üçlemişti.Bursaspor ise maça defansif bir 4-5-1 ile çıktı.İlerde Miller’ı tek bırakırken ona Batalla ve iki kanattan Ozan ve Volkan ile destek verme planı yapmıştı.Göbeği ise Svensson-Ergic ikilisi ile kapatacaklardı.
Maç beklenildiği gibi olmadı ve tempolu başlamadı. 4-3-1-2’e alışık olmayan Fenerbahçe ortsahası bir türlü topu tehlikeli bölgeye taşıyamadı.Hem Ergıc hem Batalla ile iyi pres yaptı Bursaspor.Bu ikilinin presine iki kanat oyuncusu Ozan ve Volkan’ın da destek vermesi Fenerbahçe ataklarını  iyice tıkadı.Menşeileri hücum sol bek Andre,Özer’in hem savunmada hem de hücumda destek vermemesine rağmen bence gayet iyiydi.Takımın en isteklisi ve en çok deneyeniydi. İki Bursa stoperi Serdar ve İbrahim’e yakın oynayan Svensson’un Alex’e uyguladığı sert markajın da etkili olmasıyla Fenerbahçe ilk yarıyı neredeyse pozisyonsuz kapadı.

İkinci yarı eskiye dönüş yaşandı Fenerbahçe’de.Niang sola Özer sağa geçti ve bu değişiklik Fenerbahçe akınlarını daha etkili kıldı.Oyunu Bursa sahasına yığan Fenerbahçe karşısında Ertuğrul Hoca hızlı oyuncuları Sercan ve Altidore’u bir türlü düşünmedi.Skoru koruma duygusuyla Volkan ve Oazn’ın hücuma katkısı hiç yoktu ve takımca yaslandılar.
Aykut Hoca oyuna geç müdahale etmekle kalmadı üstüne bir de hamleler yaptı.70’ten sonra birçok karambolün,kenardan ortanın ve duran topun olacağı maçta en öenmli karambol golcüsü Semih’i çıkarıp sahanın en kötüsü Niang’ı oyunda tutması hatalıydı Hoca’nın. Son 20 dakika ‘’habi golcü’’ Semih o karambollerden mutlaka birşeyler çıkartırdı.Dia ile kanadı zorlamak istedi Aykut Hoca ama yabancı sınırlaması nedeniyle sahanın en iyisi Andre Santos’u çıkardı ve Canaer’i aldı ki ben Dia tercihini de hatalı buluyorum.Dia,Stoch’a göre  geniş alanda daha etkili bir oyuncu ama topyekün kapanan ve alan bırakmayan Bursaspor karşısında bu yetenekerini göstermesi mümkün değil.Stoch’un pas alışverişi Dia’ya göre daha iyidir ve gene Dia’ya daha iyi orta açar.Skorun bulunması açısından oyuna giren isim Stoch olmalıydı.

Son 10 dakika ve uzatmalar doldur boşalt şekline geçti.Alex biraz daha şanslı olsa golü bulabilirdi ama olmadı.Sonuç olarak 2 puan gitse de takımın mücadelesi ve ikinci yarıdaki oyunu iyiydi.Bireysel anlamda Andre Santos,Serdar Aziz ve İbrahim Öztürk sahanın en iyileriydi.Özellikle iki bursalı stoper müthiş oynadılar.
Bursaspor’da eğer Ertuğrul Sağlam skoru koruma korkaklığı yerine kontra atakla golü düşünse topluca saldıran Fenerbahçe karşısında Kadıköy’den bir kez daha 3 puanla ayrılabilrdi ama 1 puan da iyi sonuç.

Fenerbahçe şampiyonluk yarışında,Trabzon’un kazandığı haftada önemli bir yara aldı ve artık daha fazla şansı olan taraf Trabzonspor.
Son olarak;Andre Santos’a değinmek istiyorum.Son haftalarda gerçekten çok formda.Gençlerbirliği  ve Galatasaray maçlarında sahanın en iyilerindendi.Brezilya mMlli Takımı’ndaki performansı da çok iyi.Fakat sene başındaki form durumu ve Aykut hoca ile yaşadıkları yüzünden olduğunu düşünüyorum hakettiği değeri görmüyor.Umarım böyle devam eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder