15 Şubat 2011 Salı

Fenerbahçe2-0 Kayserispor


Kayserispor  orta sahada iyi top tutan,az gol yiyen dikkatli bir takım savunmasına sahip hızlı kanat oyuncularıyla ilerde işi bitiren güçlü bir takımdı ve Kadıköy’de  golsüz geçen her dakika onların işine gelirdi.Bunun bilincinde olan Aykut Kocaman tıpkı Trabzonspor maçında olduğu gibi maça müthiş bir pres ve baskıyla başladı.Bu baskı erken golü getirdi ve maçın devamında işleri çok kolaylaştırdı. Erken gol bulmasına rağmen baskı ve prese devam eden,savunmaya gömülmeyen bir Fenerbahçe olması sevindirici.Ligin ilk yarısında  daha 50.dakikada yaslanan ve gol yemeyi bekleyen pasif Fenerbahçe’den sonunda kurtulduk.Belki abartıyorum ama dünkü Fenerbahçe derbileri bir kenara ayırırsak bu sezonun ve son yılların en iyi Fenerbahçe’siydi.
Savunma çok dikkatliydi ve bir pozisyon hariç hiç hata yapmadılar.Kayserispor’un hızlı  ve driblingi kanat oyuncuları Amrabat ve Ziani çok iyi savunuldu. Bu iki oyuncu kanatlardan ne çizgiye inebildiler ne de uzun forvet oyuncuları Zaleyeta ve Kujovic’e top getirebildiler.Lugano ve Yobo’nun uyumu sevindirici,hatasız oynadılar.İki kenar beki Gökhan ve Santos dün akşam bekten ziyade  açık gibi oynadılar,sürekli ileri çıktılar.Gökhan bindirmelerine alıştık ama Santos bu bindirmeleri yapınca insan şaşırıyor.Santos’un Dia’yla uyumu da geçen haftalara göre iyiydi.
Orta sahada müthiş bir Selçuk vardı dün geride durarak takımın önde pres yapmasını sağladı.Tatlı-sert oyunuyla  çalınan topların çoğunda o vardı.İki senede bir kere de olsa bu tarz faydalı oynuyor Selçuk.Buna rağmen alışılagelen hatalı pas tercihleri,atağa çıkan takımı yavaşlatan pasları dün de vardı.Birkaç şey de Topuz için söyleyeceğim.Adam iki günde futbolcu olmuş.Eskiden sadece fiziğiyle oynayan adam gitmiş kafasını kaldıran,savunmaya gelip top alıp oyun kuran,pas dağıtan yeni bir adam gelmiş.Topuz’un son aylarda geçirdiği evrim ez konusu olabilir.Adam hakkında söylediğim olumsuz tüm şeyleri yedirtecek futbol oynuyor.Dia’ya gelince gene patlayıcıydı gene etkiliydi gene kanattan çok iyi geldi ama son vuruş ve asist olan o son pasa çalışması gerek.Onun topsuz oyunda her geçen gün daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.Eli belinde beklemek yerine pres yapıyor artık.
Özer dün 7 ay sonra Kendi seyircisi önünde ilk kez maça çıktı.İstenilen görüntüde değildi Özer.Sakatlıklar onu çok geriye götürdü kabul ama artık ‘’potansiyel sahibi genç yetenek’’değil Özer bir şekilde bir patlama yapması lazım artık.Yaşı da ilerliyor bir basamak yukarıya çıkması daha da zorlaşacak,özverili oynamanın yetmediği yerler olacak.
Fenerbahçe son 4 maçını kazanırken Niang takımın son 4 maçında da en kötü ismiydi buna rağmen son 3 maçta da gol attı ve kritik puanlara imza attı.Buna rağmen Niang eski gücünde değil.Fizik olarak yaşı da düşünüldüğünde eski güçlü  Niang’ı görmek mümkün olmayabilir ama hala çok iyi son vuruş yapıyor. Dün 4’e 5’e gidecek atakları da ezmesi açıkçası çok şaşırttı beni.
 Geçen seneki Daum’un takımı  ceza sahasına gömülüp ilerde işi Alex’e bırakıyordu. Bu Fener’in geçen seneden farkı rakibi orta sahada karşılamaları.Aykut Hoca’nın en büyük artısı budur.Zamanla oyunu daha da ileri yığması gerekir.Hoca’nın yaptığı diğer iyi şey takımı bütünleştirmesi oldu.Egosunu bir kenara atarak takımı kendi etrafında topladı.Başarı gelecekse eğer bu birliktelik sayesinde gelecektir.Ama hala en büyük eksiklik kontra atağa çıkamamak.Eldeki hızlı oyunculara rağmen Kontra atağa çıkılamıyor.Aykut Kocaman’ın en çok mesai harcaması gereken konulardan biri  olduğunu düşünüyorum.son olarak sevgililer gününe yakışan bir mücadele ve galibiyet oldu.Sevgiliye teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder